Sotiga ögon – Smokey Eyes

31 05 2007

Sminktrender i all ära, men det finns en anledning till att de är just trender. Det finns trots allt klassiker som består. Här tips till hur man skapar sotade ögon, en favorit som håller i sig.

Sotade ögon är universellt. Det gör sig lika bra på klubb som på finare fest, det är lika rockigt som filmstjärnesnyggt. En klassisk sminkning som med fördel kombineras med en i övrigt neutral sminkning. Låt fokus ligga på ögonen!

smokey-eyes.jpg

Den sotade effekten skapar man med mörkbruna eller gråsvarta skuggor i olika nyanser, eyeliner, highlighter och mascara.

1. Börja med att borsta över ögonlocket med ett transperent puder eller en ljusare ögonskugga. På så sätt kommer de mörkare skuggorna att lägga sig bättre och jämnare.

2. Applicera eyelinern längs fransraden både uppe och nere för att rama in ögat. Kajalpenna kan också läggas innanför fransraden om du vill få riktigt svarta ögon, men tänk på att det ger en illusion av att ögat är mindre.

3. Applicera den ljusare skuggan från fransraden och uppåt över hela ögonlocket med hjälp av en ögonskuggsborste (skumgummiapplikatorer ger ofta ett för skarpt och ojämnt resultat). Sluta precis ovanför globlinjen.

4. Applicera därefter försiktigt den mörka skuggan längs den övre fransraden i en lite tjockare linje. Låt gärna linjen breddas lite ut mot den yttre ögonvrån. Lägg sedan skuggan längs med globlinjen. Sudda sedan försiktigt med fingrar eller tops så att det inte finns några synliga kanter eller linjer.

5. Lägg en highlighter längs ögonbrynsbenet och i den inre ögonvrån för att öppna upp ögat och ge det ett större och klarare intryck.

6. Avsluta med massor av mascara.

Titta här om du vill se en make up-artist förklara samtidigt som hon steg för steg visar hur du skapar ett par fantastiska smokey eyes.


Åtgärder

Information

Lämna en kommentar